Afrika 2012

Er zijn altijd tientallen excuses om een droom uit te stellen, terwijl er gelukkig honderden redenen zijn om het wel te doen. Augustus 2012 was voor ons het moment om onze droom werkelijkheid te laten worden. Een wereldreis dwars door Afrika met George onze Land Rover.

Odette had haar studie Gezondheidswetenschappen net afgerond en daarna vertrokken we in augustus 2012 naar Afrika. Afrika is een continent waar je rekening moet houden met de seizoenen, in het bijzonder met het regenseizoen. Om die reden hebben we George naar Kaapstad verscheept. We begonnen onze reis met de fantastische woestijnbloemen in de Zuid Afrikaanse lente. Om vervolgens aan het einde van het droge seizoen in Namibië en Botswana, dit is de beste tijd om dieren te zien. Zo waren we een van de laatste bezoekers van het seizoen op de Busanga Planes – North Kafue National Park in Zambia. Doordat er geen gasten en bijna geen staf waren, hebben we gratis gestaan op de parkeerplaats van een van de duurste lodges van de Busanga planes. De zonsopgang was een unieke ervaring waarbij de foto’s verbleken bij de hoe het was.

George heeft het zwaar gehad in Afrika en Jesse heeft veel moeten repareren, vaak ook midden in de bush of langs de weg. Denk hier aan: slechte remmen, gebroken schokbrekers, losse vooras 200km van bewoonde wereld, distributieriem (4 keer?) en ratelende delen (lees alles). Toch hebben we half Afrika doorkruist zonder een lekke band. George werd onbetrouwbaar en reserve onderdelen waren beperkt beschikbaar. Er waren er voorverkiezingen in Kenia en daardoor werd onze veiligheid een probleem. Om deze redenen kwamonze Afrika wereldreis tot een einde in Marsabit.

Hoogtepunten Afrika wereldreis

Na bijna een half jaar reizen hebben we zoveel ervaringen en indrukken dat we niet een of twee hoogtepunten hebben. Met kerst hebben we een kerst video gemaakt die een idee geeft of de dingen die we hebben meegemaakt. Natuurlijk kun je wegdromen over Afrika met onze foto albums en verhalen daarin!