Afrika 2012

Er zijn altijd tientallen excuses om een droom uit te stellen, terwijl er gelukkig honderden redenen zijn om het wel te doen. Augustus 2012 was voor ons het moment om onze droom werkelijkheid te laten worden, een wereldreis dwars door Afrika met George onze Land Rover.

De reis

Odette had haar studie Gezondheidswetenschappen net afgerond en daarna vertrokken we in augustus 2012 naar Afrika. Afrika is een continent waar je rekening moet houden met de seizoenen, in het bijzonder met het regenseizoen. Daarom hebben we George naar Kaapstad verscheept. We begonnen onze reis met de fantastische woestijnbloemen in de Zuid Afrikaanse lente.

Om vervolgens aan het einde van het droge seizoen in Namibië en Botswana, dit is de beste tijd om dieren te zien. Zo waren we een van de laatste bezoekers van het seizoen op de Busanga Planes – North Kafue National Park in Zambia. Doordat er geen gasten en bijna geen staf waren, hebben we gratis gestaan op de parkeerplaats van een van de duurste lodges van de Busanga planes. De zonsopgang was een unieke ervaring waarbij de foto’s verbleken bij de hoe het was.

Vroegtijdig einde

George heeft het zwaar gehad in Afrika en Jesse heeft veel moeten repareren, vaak ook midden in de bush of langs de weg. Denk hier aan: slechte remmen, gebroken schokbrekers, losse vooras 200km van bewoonde wereld, distributieriem (4 keer?) en ratelende delen (lees alles). Toch hebben we half Afrika doorkruist zonder een lekke band. George werd onbetrouwbaar en ook waren reserve onderdelen beperkt beschikbaar. Er waren er voorverkiezingen in Kenia en daardoor werd onze veiligheid een probleem. Vandaar dat onze Afrika wereldreis tot een einde kwam in Marsabit.

Hoogtepunten Afrika wereldreis

Na bijna een half jaar reizen hebben we zoveel ervaringen en indrukken dat we niet een of twee hoogtepunten hebben. Met kerst hebben we een kerst video gemaakt die een idee geeft of de dingen die we hebben meegemaakt. Natuurlijk kun je wegdromen over Afrika met onze foto albums en verhalen daarin!

Relevante links

Update 2020-01-23: Achteraf is onze reis jaren eerder begonnen met een mentale reis, overweeg je zelf een wereldreis dan is dit een goed startpunt.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze avonturen en ontvang een mail zodra er een nieuw verhaal op de website geplaatst is. De mail wordt de eerste ochtend nadat een nieuw verhaal geplaatst is verstuurd. Zo kun je de (kantoor)dag goed beginnen.