Afrika 2012

Er zijn altijd tientallen excuses om een droom uit te stellen, terwijl er gelukkig honderden redenen zijn om het wel te doen. Augustus 2012 was voor ons het moment om onze droom werkelijkheid te laten worden, een wereldreis dwars door Afrika met George onze Land Rover.

De reis

Odette had haar studie Gezondheidswetenschappen net afgerond en daarna vertrokken we in augustus 2012 naar Afrika. Afrika is een continent waar je rekening moet houden met de seizoenen, in het bijzonder met het regenseizoen. Daarom hebben we George naar Kaapstad verscheept. We begonnen onze reis met de fantastische woestijnbloemen in de Zuid Afrikaanse lente.

Om vervolgens aan het einde van het droge seizoen in Namibië en Botswana, dit is de beste tijd om dieren te zien. Zo waren we een van de laatste bezoekers van het seizoen op de Busanga Planes – North Kafue National Park in Zambia. Doordat er geen gasten en bijna geen staf waren, hebben we gratis gestaan op de parkeerplaats van een van de duurste lodges van de Busanga planes. De zonsopgang was een unieke ervaring waarbij de foto’s verbleken bij de hoe het was.

Vroegtijdig einde

George heeft het zwaar gehad in Afrika en Jesse heeft veel moeten repareren, vaak ook midden in de bush of langs de weg. Denk hier aan: slechte remmen, gebroken schokbrekers, losse vooras 200km van bewoonde wereld, distributieriem (4 keer?) en ratelende delen (lees alles). Toch hebben we half Afrika doorkruist zonder een lekke band. George werd onbetrouwbaar en ook waren reserve onderdelen beperkt beschikbaar. Er waren er voorverkiezingen in Kenia en daardoor werd onze veiligheid een probleem. Vandaar dat onze Afrika wereldreis tot een einde kwam in Marsabit.

Hoogtepunten Afrika wereldreis

Na bijna een half jaar reizen hebben we zoveel ervaringen en indrukken dat we niet een of twee hoogtepunten hebben. Met kerst hebben we een kerst video gemaakt die een idee geeft of de dingen die we hebben meegemaakt. Natuurlijk kun je wegdromen over Afrika met onze foto albums en verhalen daarin! Hieronder kun je de Afrika overland route zien die we hebben afgelegd in 2012. Klik op een pin op de kaart om ons commentaar te lezen van toendertijd. De bijdragen zijn in het engels.

De verhalen van onze reis

Douane perikelen

Terugkijkend waren we behoorlijk naïef met het verschepen van onze auto. Hoe moeilijk kan het zijn nietwaar? Er zijn veel…

Lees meer

Nu echt op pad

Nou ja, bijna dan. De daktent was van het roofrack gehaald om George in de container te plaatsen. Deze mochten…

Lees meer

Het Kaokoveld

De bush in! We zijn eerst naar Sesfontein gereden om voor de laatste keer te tanken. We hebben nu 150…

Lees meer

Etosha en Bushmanland

Vanuit Oppi-Koppi zijn we naar de meest west ingang van Etosha gereden. Toendertijd was deze ingang alleen door tour-operators en…

Lees meer

Drotsky’s Caves

Toen we Zuid-Afrika verlieten hebben we ons Carnet niet gestempeld en bij de grensovergang tussen Namibië en Botswana bij Dobe…

Lees meer

Een bekende stem

Botswana verlaten ging erg vlot, ons Carnet wel nog even ingevuld en meteen uit gestempeld. We vonden dit erg grappig,…

Lees meer

De Liuwa Plains

Vanuit Livingstone hebben we een tussenstop gemaakt bij de Ngonye of Sioma watervallen om door te rijden naar de Liuwa…

Lees meer

Busanga Plains

De Liuwa Plains zijn fantastisch, en na een nacht bij de missionarispost hebben we de hoognodige boodschappen gedaan. want de…

Lees meer

Lake Malawi

Bij de grens met Malawi regende het verschrikkelijk hard en al springend over de stromen water zijn we bij het…

Lees meer

Corrupte agenten

We zijn in Tanzania! Helaas nog een boete in Malawi omdat we geen reflecterende stickers op onze auto hadden. Het…

Lees meer

Zanzibar!

Voor de allereerste keer deze reis hebben we George achter moeten laten… heel raar! George voelt toch wel als ons…

Lees meer

Masai Steppe

Na een gebroken nacht voor Jesse hebben we besloten maar een dagje rust te nemen. We hebben daarom heerlijk zitten…

Lees meer

Ngorogoro krater

Eenmaal in Karatu begrepen we dat we een transitfee van $50 pp en $40 voor George moeten betalen om langs…

Lees meer

Kerst in Kenia

Het is 23 december en we zijn in het achtste land, Kenia! Rond het middaguur kwamen we bij de grens…

Lees meer

Update 2020-01-23: Achteraf is onze reis jaren eerder begonnen met een mentale reis, overweeg je zelf een wereldreis dan is dit een goed startpunt.