Corrupte agenten

We zijn in Tanzania! Helaas nog een boete in Malawi omdat we geen reflecterende stickers op onze auto hadden. Het feit dat we reflectoren hadden maakte verder niet uit… Net over de grens konden we gelukkig gelijk pinnen en tanken want we waren bijna leeg. Omdat Odette zich nog niet lekker voelde hebben we rustig aangedaan en een kleine maaltijd op de camping gegeten, met als bijzonderheid gekookte banaan. Was verrassend lekker!

De volgende dag zijn we als eerste naar God’s Bridge gegaan. Dat is een natuurlijke brug over een rivier met een kleine waterval. Vervolgens zijn we naar Mbeya gegaan om eindelijk weer eens inkopen te doen. Helaas viel de supermarkt wat tegen en hebben we maar een paar dingen gekocht.

Corrupte agenten

Bij werkzaamheden hebben we de eerste ontmoeting met corrupte agenten meegemaakt. Volgens de agent mochten we maar 30km/uur rijden in plaats van de 50 die we reden. Volgens de corrupte agenten moesten we Tsh 60.000 betalen. We wisten dat een boete maximaal Tsh 30.000 was in Tanzania en gaven dit aan. Hierop mochten we wel Tsh 20.000 betalen. Dit vonden we toch vreemd, zeker omdat een boete toch niet onderhandelbaar hoort te zijn. De agent probeerde nog de sleutels van George uit de handen van Jesse te pakken. Na wat heen en weer gepraat gaven we aan dat we een officiele boete met naam agent en badgenummer wilden hebben of dat hij ons maar moest laten gaan. Uiteindelijk had hij de conclusie getrokken dat we geen geld hadden en dat we door mochten rijden…

Na een paar dagen rust zodat Odette kon uitzieken zijn we naar Isimila gegaan Een plek waar voorwerpen uit de steentijd zijn gevonden en natuurlijke pilaren van zandsteen zijn ontstaan. De pilaren waren erg indrukwekkend. Je kon door de hele vallei lopen waar de prachtigste pilaren te zien waren.

Iringa was onze volgende stop. Daar is het Neema centre en wat die gerund wordt door dove en gehandicapte mensen. Alle souvenirs zijn door gehandicapten gemaakt en ze hebben o.a. ook een cafe en restaurant. Dit geeft hen een stabiel inkomen en de mogelijkheid om te trouwen en een gezin te stichten. In het restaurant wordt je geholpen door doven en men werkt met een briefjes systeem om de bestellingen op te nemen. Kortom, een plek om even langs te gaan.

Dar es Salaam

De volgende dag zijn we na een lange rit eindelijk in Dar es Salaam aangekomen. De rit begon leuk, de weg gaat namelijk dwars door een nationaal park. Het is toch best gek om overstekende olifanten te zien samen met vrachtwagens, bussen, etc. De weg was behoorlijk druk en niet prettig om te rijden. Vrachtwagens halen blind in en de bussen zijn echt duivels op de weg. We zagen wel wat op tegen Dar, zeker omdat veel mensen ons waarschuwden voor hectisch verkeer en criminaliteit. Gelukkig vonden we het verkeer wel meevallen. Het is zeker erg druk, maar vrijwel iedereen houdt zich aan de regels. We hebben nog een beetje rondgelopen en wat boodschappen gedaan. Het is in Dar heerlijk mensen kijken. Ook is het hier een stuk islamitischer.

Met de pond zijn we naar South Beach gegaan waar meerdere campings aan het strand zijn. De eerste camping was geen succes, maar daarna zijn we bij Mikandi Beach uitgekomen. Gezellig, schaduw en goedkoper. Het enige nadeel waren de zoutwater douches.

Hoe verder

We zijn op jacht gegaan naar reisgidsen. We hebben namelijk de knoop doorgehakt en rijden terug naar huis. Met als kanttekening de toestand in Egypte. Wanneer we in Sudan zijn kijken we hoe het op dat moment is, met als laatste redmiddel dat we George in Sudan verkopen en zelf terugvliegen. We zien het wel. We willen allebei graag naar Ethiopie en Sudan. Het is een heel ander Afrika en het lijkt ons erg leuk. Maar goed, uiteindelijk hebben we alleen nog maar een kaart en gids van Kenia kunnen vinden. Andere gidsen waren of oud of onvoldoende qua info. Hopelijk kunnen we in Nairobi meer vinden.

RELEVANTE LINKS