Ngorogoro krater

Eenmaal in Karatu begrepen we dat we een transitfee van $50 pp en $40 voor George moeten betalen om langs de kraterrand van Ngorogoro naar de Serengeti te komen, en een andere weg is er niet. In eerste instantie wilden we de Ngorogoro overslaan omdat het erg duur is en we er wisselende verhalen hoorden. Nu moeten we toch al $140 betalen en dus kan die extra $200 er ook nog wel bij. Dus vroeg naar bed, want om 4.30 gaat de wekker!

Dankzij de vroege wekker waren we ook vroeg in het park. Na een flinke klim omhoog door een mooi, groen bos met schitterende uitzichten van de opgaande zon kwamen we uit bij het uitkijkpunt van de krater. Wauw! Wat is die indrukwekkend. De krater is best diep en erg breed. De ondergrond is frisgroen met een klein meer en een klein bos. De randen van de krater zijn blauw-groenig in allerlei schakeringen en de wolken gleden over de hoogste randen. Na nog een stuk rijden konden we de krater inrijden. Normaal moet je verplicht een gids meenemen, maar aangezien we maar twee stoelen hebben mochten we zonder verplichte gids de krater in.

De weg naar beneden is vrij steil en het uitzicht was spectaculair. Hoe lager we kwamen, hoe meer beesten we konden zien zoals leeuwen, elanden, zebra’s, Thomson’s gazelle en buffels. Toen we later richting het bos reden zagen we nog een aantal olifanten. We hebben een aantal uren rondgereden in de krater. We zagen ook 2 bat-eared foxes, deze hadden we al in Namibië gezien, maar erg kort. Deze kwamen steeds dichterbij en op een gegeven moment zagen we 3 kleintjes liggen bij hun hol.

Op weg naar de uitgang van de krater zagen we een heleboel auto’s bij elkaar staan, maar echt een heleboel. Er bleek een troep leeuwen een buffel te hebben omsingeld. De leeuwen lagen om de buffel heen en de buffel kon vrijwel geen kant op. Het jammere was dat er meer dan 30(!) auto’s bij dit gebeuren. We konden niets meer zien en besloten we maar door te rijden. We zijn toch wel verwend geraakt met alles exclusief te kunnen zien in Botswana.

RELEVANTE LINKS