Reizen is vermoeiend!

De eerste vier dagen in Lusaka hebben we vrijwel niks gedaan, reizen is vermoeiend komen we achter. Hier is maar een oplossing voor, luieren is het devies!

Niksen in Lusaka

Het blijft ons verbazen dat overlanding zo vermoeiend kan zijn, we waren reismoe. Na zoveel gezien te hebben en zoveel indrukken zijn we toe aan een paar dagen niks. We liggen in de hangmat, lezen veel of kijken een filmpje. ’s Avonds zijn we te lui om te koken en eten we vaak in het restaurant.

We gaan in de middag soms naar een mall voor verkoeling en koffie met gebak of zoiets. Het is wel verbazend hoe groot de supermarkten in de steden zijn in vergelijking met de kleine winkeltjes in de dorpen. Het geeft een scheef gevoel, het is echt fijn dat alles wat we willen er is, maar tegelijk voelt het zo overdreven.

Zuid-Luanga

Na vier dagen luieren zijn we richting Zuid-Luanga gereden, hier hebben we twee dagen over gedaan. In de ochtend zijn we lekker vroeg opgestaan om een game-drive te gaan maken. We hebben een mooie route langs de rivier gereden. Zuid-Luanga is nu erg mooi groen omdat de eerste regens zijn geweest. Alles komt nu uit en dat geeft het park een mooi fris groene kleur. Helaas zijn er door de regens minder beesten bij de rivier en zijn ze meer verspreid door het park. Helaas hebben we dus niet veel beesten gezien.

Tegen het einde van de dag zijn we het park weer ingegaan om te kijken of we deze keer wel de Thorncraft giraffe konden vinden. Dit is een soort giraffe die donkerder is en een duidelijke tekening heeft. Deze willen we dus graag zien!

In het park kwamen we al gauw een Nederlands stel tegen die hier een beauty-spa voor de lodges hebben. We hebben gezellig met ze geborreld en gekletst over reizen. Zelf zijn ze ook overland door Afrika gegaan en hebben ze vroeger ook gewerkt op zo’n overlanders-truck. Ze herkenden volkomen dat reizen inderdaad behoorlijk vermoeiend is. Ergens toch prettig te horen dat we niet de enige zijn die het zo ervaren.

Tijdens het praten waren aan de andere kant van het veld een paar giraffes te voorschijn gekomen. Even later zijn we die kant op gegaan en kwamen we tussen een hele groep te staan. Er waren ook nog twee kleintjes bij!

Bushwalk

De volgende ochtend hebben we heerlijk gewandeld in het park! Samen met een gids, ranger en iemand van de lodge hebben we een aantal uren gelopen. Alhoewel het leuk was voor de verandering viel het ons toch wel wat tegen. We hadden wat meer gerekend om dieren te gaan tracken, maar we liepen een beetje een standaard rondje. De gids zei ook juist de grotere dieren zoals olifanten te ontwijken, iets waar we stiekem op hadden gehoopt. Maar goed, voor een volgende keer moeten we dat maar eerst goed doorvragen.

Na de wandeling hebben we nog wat gegeten en gezwommen om vervolgens ’s middags naar Malawi te rijden.

Relevante links