Schotland met zebra’s

Na een uitgebreid ontbijt bij Mayoka Village zijn we naar Mzuzu gereden. We hadden gehoord dat daar misschien diesel zou zijn, maar helaas, alle tankstations stonden droog. Op dat moment hadden we nog precies genoeg diesel om Tanzania te halen. We wilden graag naar het Nyika Plateau, een soort Schotland met zebra’s, en dus hebben we na veel wikken en wegen 50liter diesel op de zwarte markt gekocht. Dit was tegen de dubbele van de normale prijs! Het wordt overgeheveld uit de tanks van vrachtwagens. Nu konden we wel naar het Nyika Plateau.

De volgende dag zijn we naar het plateau gereden. Op weg daar naar toe hebben we nog een lifter meegenomen naar het dorpje bij de gate. In het park hebben we de 4×4 route genomen naar het plateau en die was prachtig! Mooie uitzichten en leuk om te rijden. Het plateau was erg mooi. Hele groene heuvels, alsof je door Schotland rijdt. Gelukkig liepen er zebra’s in plaats van Schotse Hooglanders. Ook hebben we nog een stukje gelopen om een plek uit de steentijd te vinden, maar die hebben we niet herkent.

Schotland met zebra’s

Die nacht was Odette nog steeds aan het hoesten en toch maar de anti-hoest middelen te voorschijn gehaald. We raakten in gesprek met de enige andere kampeerder, Frank. Een Duitser die in zijn eentje in een camper zonder 4×4 in Afrika rondreist, fotografeert en artikelen schrijft. Een leuke vent en we hebben ervaringen uitgewisseld. Hij kon vanwege zijn auto toch wat minder avontuurlijk rijden dan wij doen. Toch blij dat wij George hebben!

Hanging bridge

Na een prachtige track langs de rand van het plateau te hebben gereden zijn we het park uit gegaan en richting Chitembe gereden. Onderweg zijn we langs de ‘hanging bridge’ gereden. Een brug gemaakt begin 1900 van bamboo om veilig een rivier over te steken.

Omdat Odette toch bleef hoesten en een verhoging hebben zijn we naar een klein ziekenhuisje gegaan voor een malariatest. Deze was gelukkig negatief en het advies was een kuurtje te doen. Het consult was €0,30. De rest van de dag hebben we wat rondgehangen op de camping.

De volgende dag zijn we naar Livingstonia gegaan. Het uitzicht boven is fantastisch met de vallei en lake Malawi. Livingstonia is een oude missionaris plaatsje met victoriaanse huizen. Na een rondje langs de kerk en de universiteit hebben we op het marktje wat tomaat, ei en broodjes gekocht voor de lunch. De broodjes waren heerlijke puntjes en speciaal hebben we het ene pak hagelslag te voorschijn gehaald. Heerlijk!

RELEVANTE LINKS