Stellenbosch en Kaapstad 2012

Nu is het echt zo ver, onze wereldreis is begonnen. Die laatste week in Nederland was leuk maar ook vermoeiend. Een week voor vertrek heeft Odette haar Master diploma opgehaald en hebben we afscheid genomen van familie en vrienden. We vliegen op Kaapstad en onze eerste bestemming is Stellenbosch.

George zat nog in een container en daarom hebben we de eerste dagen rustig aangedaan. Stellenbosch is een slaperig stadje en we hebben heerlijk rond geslenterd. De eerste dag de lokaal parkje bezocht en daar stond een prachtige bloem, de Protea cynaroides. Later leerden we dat dit de nationale bloem van Zuid-Afrika is.

Protea cynaroides
Protea cynaroides

We hebben zo’n drie dagen doorgebracht in Stellenbosch en omgeving. De dagen bestonden uit het bezoeken van wijnhuizen zoals Kleine Zalze en daar dan uitgebreid blijven lunchen. Ook hebben we wat kleinere musea bezocht zoals ‘Oom Samie se Winkel‘.

George was nog even onderweg in de container. Daarom besloten we om voor een paar dagen een auto te huren en zo van Stellenbosch naar Kaapstad te rijden. Ook hier hebben we de toerist uitgehangen. Het was een prachtige zonnige dag en hebben direct de tafelberg bezocht voordat die weer in de wolken zat. Vanaf het uitzichtpunt kon Hubert het schip zien waar George opgesloten zat.


September is het hoogtepunt van de veldbloemen langs de westkust. We zijn naar Darling en West Coast National Park gegaan om de bloemenpracht te bewonderen. Overal zijn velden vol met bloemen en het nationale park was fantastisch, alleen wel jammer van het file rijden. In ons foto album kun je veel meer foto’s vinden.

Relevante links