Addo Elephant National Park

Wat een geluk, op weg naar de Cango Caves reden we door een private game reserve. We zijn gestopt voor een kudde steenbokken en toen opeens aan de andere kant van de weg stonden ze daar. Onze eerste giraffes! Wat een feest is dat! Uiteindelijk zagen we wel zes van deze majestueuze dieren. Wat een goede start van de ochtend. Na de lunch hebben we een uur door de Cango Caves gelopen en om naar de stalagtieten en stalagmieten te kijken. In de grot was het warmer dan buiten.

Swartbergpas

De Swartbergpas is een stijle onverharde bergpas waar 4×4 aangeraden wordt, aanhangers etc zijn verboden. Deze pas was een van de passen waar Jesse zin in had om te rijden. De uitzichten waren fantastisch en de meiden vonden de stijle hellingen ook leuk om te rijden. Odette zat niet altijd even ontspannen in Olaf, alhoewel de dag ervoor zelf een onverharde bergweg rijden wel heeft geholpen. Na de pas zijn we nog door de Meringspoort kloof gereden en een kleine wandeling gemaakt naar een waterval. Omdat het zo koud was hebben we ’s avonds een hobbithuisje met houtkachel gehuurd in plaats van kamperen. Dit bleek een hele goede keuze omdat het ’s nachts vroor.

Niet alleen stilzitten

Op maandag en dinsdag waren twee actieve dagen. Op maandagmiddag hebben we in Wildernis een kano tocht gemaakt. Een uurtje varen tot het einde van de kloof zeiden ze bij de verhuur. Maar blijkbaar zijn wij (Odette en Jesse) niet zo goed getraind waardoor we na anderhalf uur nog niet bij het einde van de kloof waren. Kennelijk mogen we nog wat aan onze conditie doen…

De kou is nog steeds aanwezig en daarom zijn we ’s ochtends maar gaan ontbijten bij een bakkerijtje waar het lekker warm was. De dames hebben zichzelf getrakteerd op pancakes! Het waren er zo veel dat de helft meegegaan is in een doggybag voor de lunch. Daarna was het tijd voor de canopy zipline, 10 kabelbanen door de toppen van de bomen. De langste zipline was 91 meter! Een heerlijke adrenaline kick! Ilse vond het nog best spannend maar Nora is duidelijk een adrenaline junkie!

Daarna hadden we bij Storms River End heel veel geluk om met mooi warm weer walvissen te zien. We waren nog geen half uur op de camping en toen zagen we ze zo’n 50 tot 100 meter uit de kust en sprongen ze uit het water. Wat een gigantisch spektakel was dat, helaas zijn de foto’s niet zo indrukwekkend geworden. Later begrepen we dat onze buren al de hele dag zaten te wachten op de walvissen en ze net een wandeling aan het maken waren, waardoor ze de walvissen gemist hadden.

Addo Elephant National Park

Ongelofelijk hoeveel dieren wij gezien hebben in Addo. Woendagmiddag gingen we om pas om half 5 Addo in. De eerste rit was het raak: zebra, hartebeest, kudu, pumba, buffel en natuurlijk olifanten! We zaten midden in een kudde met olifanten vlak bij. Meiden vonden het heel leuk maar ook HEEL spannend. Donderdag zijn we om 6 uur opgestaan en om half 7 begonnen we met onze game drive. in de ochtend hebben we natuurlijk weer heel veel olifanten gezien en ook een hyena in de verte. ’s Middags hebben we een neushoorn gezien, zij het van vrij ver weg, en ook nog 5 leeuwen. Uiteindelijk waren we weer om 6 uur in het kamp terug. De dames doen het fantastisch op safari!

Tijdens de game drives zitten de dames bij ons op schoot voorin en dan maar meteen sturen, vooral Ilse vindt dit erg leuk. Ook liggen de dames achterin op het grote bed om daar lekker naar buiten te kijken. Zeker als het hobbelt is het net een grote trampoline.

Op vrijdag hebben we voor het laatst in Addo een ochtend game drive gedaan om vervolgens naar een camping te rijden. Hier hebben we de hele zaterdag aangerommeld en huishoudelijke klusjes zoals de was gedaan. Zoals te merken hebben we ook de website bijgewerkt en de beelden van de Olaf cam op Youtube gezet. Nu kan iedereen toch een beetje met ons meerijden!

RELEVANTE LINKS