Beloofd is beloofd

Het was augustus 2013 en we waren een half jaar terug van onze eerste lange reis naar Afrika. Samen met vrienden zijn we naar het Sziget Festival in Budapest gegaan. Op Sziget stond een muur waar je een wens op kon schrijven. Odette was zwanger van Ilse en wij hebben de belofte gemaakt om haar de wereld laten zien. Toen we de belofte opschreven daar op Sziget wisten we al dat we weer een wereldreis zouden gaan maken, dit keer met onze kinderen. Nummer een was onderweg en voor ons toen nog onbekend hoeveel kinderen er zouden volgen. Een ding stond wel voor ons vast, we gaan weer op reis.

Na de geboorte van Ilse besloten we al snel op vakantie te gaan. Wellicht is de Dominicaanse Republiek niet de standaard bestemming met een 4 maanden oude baby, maar ons beviel het perfect. Reizen met kinderen gaat toch wat anders en we waren erg blij met ons gehuurde auto. Ilse was 2,5 toen we haar in Cuba vertelde dat ze een broertje of zusje zou krijgen. Vanaf toen keek Ilse uit naar het moment dat de baby zou komen.

De eerste dagen in Cuba keken wij vooral uit naar een plek waar ze iets van frietjes of vergelijkbaar zouden hebben, aangezien mevrouw weinig lekker vond in Cuba. Helaas was er weinig keus, geen aardappels op het eiland dus ook geen friet. Gelukkig kwamen we crepes tegen, wat we haar konden verkopen als een pannenkoek. Probleem opgelost. Wel het besef voor ons dat kleine kinderen soms iets minder makkelijk zijn met eten… Een half jaar later werd Nora geboren en niet al te lang daarna zijn we weer voorzichtig gaan dromen.

In april 2020 wilden we ons vertrek aankondigen, helaas is dat niet door gegaan door Corona. Meerdere keren zijn we begonnen met dromen en hebben we onze droom uitgesteld. Gelukkig gaan we nu onze droom uit laten komen en we gaan een jaar door Afrika reizen! We verschepen Olaf naar Kaapstad en 12 juli 2022 vliegen we zelf ook naar Kaapstad. Onze route staat nog niet vast, het is tenslotte Afrika. We denken eerst naar Mozambique en Zimbabwe te gaan en met kerst plannen we in Zanzibar te zijn.

Beloofd is beloofd, en deze reis is een belofte waar we ons graag aan willen houden.

RELEVANTE LINKS