Het wordt nu wel echt

Nog maar 30 dagen en we vliegen naar Kaapstad. Na meerdere jaren onze reis te hebben uitgesteld, wordt het nu wel echt. Zo’n 3 jaar geleden zijn we begonnen met de eerste voorbereidingen van onze reis en de plannen werden steeds concreter. De grote datum stond gepland voor 23 juni 2020 om een jaar naar Afrika te gaan. Helaas hebben we zoals velen onze plannen moeten bijstellen. Afgelopen 2 jaar hebben we onze tickets om geboekt, maar telkens durfden we het nog niet aan. Maar gelukkig wordt het nu wel echt, want beloofd is beloofd en 12 juli vliegen we naar Kaapstad.

De afgelopen maanden was het vaak nog onwerkelijk. Op het ene moment is het nog een half jaar weg en heb je voor je gevoel ruim de tijd, en een week later schiet de stress uit de oren want er moet nog zoveel voorbereid worden. En om de paar weken sloeg het weer om, best vermoeiend. Natuurlijk komt alles op zijn pootjes terecht en zo ook de voorbereidingen. Tenslotte is het ons 10 jaar geleden ook gelukt. Een ander project was om op basis van ons dagboek van 10 jaar geleden de site met verhalen bij te werken. Wie nog wat tijd over heeft kan deze lezen.

Olaf

In maart/april hebben we de laatste klussen in Olaf afgemaakt, zo hadden we besloten dat er toch nog extra ramen in Olaf moesten die open kunnen voor de ventilatie. Ook heeft Olaf meerdere keren in de garage gestaan voor (preventief) onderhoud. Mercedes heeft eigenlijk geen sprinters verkocht in Afrika, en al helemaal geen 4×4 sprinters. Alles wat we nu doen hoeft straks niet meer, hopen we.

Het originele plan was dat Olaf al begin mei in de container zou gaan. Dit betekende dus dat we al onze spullen al moesten inpakken, op onze kleren na. Ook hebben we nog een tochtje langs Ikea gemaakt om voor vrienden in Kaapstad bedden, kasten en andere dingen in te slaan (en laten we die kilo’s hagelslag voor ze niet vergeten). En hebben we al het schoolmateriaal geregeld voor de meiden volgend jaar.

Door verschillende stormen en overstromingen in april is de haven van Durban een paar weken grotendeels gesloten geweest. Hierdoor is de verscheping van en naar Afrika van slag en overbelast. Daardoor kon Olaf niet in mei mee op de boot. Eerste vrije plekje was pas 12 juni, tenminste, dat was de bedoeling. Ondertussen hebben we gehoord dat de verscheping minimaal vertraagd is tot 22 juni. Eerst was het onduidelijk wie er eerder in Kaapstad zou zijn. We gaan nu plannen het maken voor de eerste week (of 2) zonder Olaf. Aanpassingsvermogen trainen!

Laatste voorbereidingen

Het is gelukt om ons huis te verhuren en we kunnen ons nu focussen op de laatste dingen. Afscheidlunches en borrels op werk, afscheidstour door Nederland en afscheidsfeestjes. Oh en het schijnt dat we nog een huis mogen inpakken.

RELEVANTE LINKS