Corona kamperen of kramperen?

We kamperen al heel wat jaren met veel plezier. Toen we hoorden dat een aantal campings beperkt open zijn voor mensen die zelfvoorzienend zijn hebben we besloten om te gaan kamperen. Tot nu toe hebben we altijd gebruik gemaakt van de algemene of natuurvoorzieningen. Aangezien campingeigenaren niet heel gelukkig worden als je natuurvoorzieningen gebruikt hebben we een portapotti gekocht om zelfvoorzienend te zijn. Voor ons nog onduidelijk of het kamperen of kramperen zou gaan worden.

Het weer was de weken voor de meivakantie prachtig en we hebben thuis veel genoten zoals onze trip naar Tuinzania in begin april. Alleen als je ergens anders heen gaat, ben je er toch echt uit. Je krijgt meteen een vakantie of ‘op reis’ gevoel.

We zijn fan van natuurcampings uit ‘het groene boekje‘ en ook dit keer hebben we twee plekjes uitgezocht. Voor het eerste deel van de week zijn we naar een camping aan de rand van de Sallandse Heuvelrug geweest en daar een paar dagen helemaal niks gedaan, bijna dan. We hebben een wandeltocht gemaakt door de omgeving. Onderweg zijn we onder andere reeën, hazen en spechten tegengekomen en hebben we heerlijk midden in het veld zitten lunchen. Al met al liepen de dames bijna 7km. Voor hun was het hoogtepunt het kabouterpad en natuurlijk de paarden. Een kleine speurtocht van half uurtje over de camping met kaboutermuts op en als beloning een ijsje krijgen!

Het tweede deel van de week zijn we bij de Amstelkade geweest in Wilnis. Het hoogte punt voor de dames? Natuurlijk de trampoline, ze konden gerust een uur achter elkaar als een stuiterbal rond springen. Het zal ook niemand verbazen dat ze goed sliepen.

Kamperen of Kramperen?

Een beetje van beide eigenlijk. We misten een douche en zo’n portapotti is best onhandig. Ook al hadden we de kleinste, hij is groot en staat continue in de weg. En op een gegeven moment is die vol. Dat is het moment waarop dat lompe zware ding over het gasfornuis getild mag worden om vervolgens te duimen dat hij niet omlazerd. Het legen en schoonmaken is ook niet bepaald een pretje. Douchen hebben we opgelost door even een nachtje tussendoor thuis te slapen. Hopelijk komt binnenkort onze buitendouche binnen, de vorige was net in de week voordat we weggingen kapot gegaan.

Het buiten zijn en genieten van de natuur was zeker een succes. Ook is het erg fijn om na twee maanden eens iets anders te zien. Binnenkort gaan we zeker weer een weekend weg!