Help! – Vast in Bankok sinds pasen

Het is waarschijnlijk niet de titel die je verwacht met corona, maar Jesse zit vast in Bankok sinds pasen. Het lange paasweekend was weer de uitgelezen kans voor een nieuwe coronavakantie. Zoals de ervaren reizigers wel weten kunnen plannen soms op het laatste moment wijzigen. Vaak brengt het nieuwe perspectieven en zeker nieuwe ervaringen.

Na onze overnachting en ontbijtsafari in Tuinzania waren we op zoek naar een nieuwe bestemming. Woonkameroen staat hoog op de lijst en dus waren we druk met plannen maken. Wie weet te combineren met een barbecue in Tuinzania. Dat land beviel ons wel en ze liggen toch bij elkaar in buurt als je op de wereldkaart kijkt.

Er waren alleen nog een paar klusjes af te maken en dan zouden we de meiden vertellen dat we gingen vertrekken. Jesse wilde nog wat hout in stukken zagen voor de barbecue.

Tijdens het zagen moest Jesse waarschijnlijk denken aan de bossen in Noorwegen en toen waande hij zich in Spit-sbergen. Met als resultaat dat hij niet goed oplette en in een keer door ging en linea recta afreisde naar Bankok. Nu ligt hij vast in Bankok sinds pasen en de lokale autoriteiten willen hem nog niet laten gaan, wel krijgt hij elke dag wat meer bewegingsvrijheid. We hopen dat hij snel weer in staat is reizen te maken en dat de lockdown opgeheven wordt. Tot die tijd is dit zijn perspectief vanuit Bankok.

Over toerisme en lockdown gesproken, kijk eens naar deze geniale actie van de Indiase politie.

Paasdagen

De paasdagen waren een groot succes. Net als half Nederland zijn ook hier druk eieren bewerkt met stiften en stickers. Om ze vervolgens te zoeken en op te eten.