We gaan op reis!

We gaan op reis! Na maanden voorbereiding is het eindelijk zo ver. We gaan eindelijk weer reizen, dit keer met twee kinderen. Na onze eerste wereldreis met zijn tweeën ontstonden al snel dromen over een nieuwe reis naar Afrika. Afgelopen jaren zijn we weer bezig geweest met de mentale voorbereiding voor een nieuwe wereldreis. Lees hieronder verder over onze plannen.

Dat is ongeveer het bericht wat al maanden gepland stond om te publiceren. Afgelopen maanden is er druk gewerkt om Olaf, de auto, klaar te maken voor dit grote avontuur. ToDo-lijsten gemaakt en druk bezig met van alles wat moet gebeuren voor onze reis.

1 April is al vele maanden de geplande datum om onze ontslagbrieven te overhandigen en kenbaar te maken dat we op reis gaan. Tickets waren al geboekt, de verscheping was geregeld en ons huis was al bijna verhuurd. We hadden niet kunnen voorzien dat onze reisplannen langzaam veranderden in een slechte 1 april grap.

Corona raakt de wereld hard en vrijwel alle landsgrenzen zijn dicht. Er zijn heel veel redenen om af te zien van een droom, en helaas is Corona voor ons de reden om onze reis voorlopig in de koelkast te zetten.

Wat nu?

Afrika is een van de laatste continenten die geraakt wordt door Corona, maar deze zal naar verwachting hard geraakt worden. Een groot deel van de inkomsten komt uit toerisme en de landen hebben ook geen financiële buffer om zo’n grote ramp als Corona op te vangen. Afrika staat voor een paar duivelse dilemma’s. We hebben onze plannen vooralsnog voor een tijd in de koelkast gezet, mogelijk voor meerdere jaren.

We wensen iedereen veel sterkte in deze periode en hopen dat er ook lichtpuntjes zijn. Gelukkig hebben we voor de korte termijn wel een paar nieuwe bestemmingen op ons lijstje staan. We gaan op reis!

Wel kun je de komende periode nieuwe verhalen van onze reis in 2012 verwachten.