Finland en Baltische Staten

Het is gelukt! In de zomer van 2020 zijn we naar Finland gereden om goede vrienden te bezoeken. Vlak voordat we vertrokken gingen de grenzen open en vlak na onze terugkomst was het niet meer mogelijk om te reizen door de Corona restricties. Gelukkig zijn we ruim drie weken weggeweest en hebben we onze vrienden gezien. In deze blog de route die we hebben gereden. Klik vooral ook op de pins op de kaart voor de teksten die we tijdens onze reis hebben toegevoegd.

De reis begon met een lange rit van 2300km, waarbij de “Nee, we gaan door!” uit een onverwachte hoek kwam. Een welkome onderbreking voor ons waren Warsaw en Riga. In beide plaatsen zijn we gestopt om rond te lopen en lekker te eten. Vooral in Warsaw is indrukwekkend om te zien dat het oude centrum compleet is herbouwd nadat het in de oorlog verwoest was. Nu is het een ontmoetingsplek voor velen met leuke straatartiesten.

Thuis komen in Espoo

Eenmaal in Helsinki (om precies te zijn in Espoo) voelde het aan als thuis komen. Na bijna een jaar zagen we onze vrienden eindelijk en hebben we een week lang in alle rust kunnen bijpraten en lol kunnen maken. We zijn een paar dagen de natuur in gegaan en het kasteel van Olav mocht ook niet ontbreken. Finland heeft een fantastische infrastructuur voor (wild)kamperen, wandelen en allerlei andere activiteiten. We gaan zeker een keer terugkomen om dit verder te ontdekken!

Na een week hebben we afscheid genomen en aan onze terugreis begonnen. De twee weken waren niet voldoende om goed recht te doen aan de Baltische Staten. Beter gezegd, je kunt prima 5 weken in de Baltische Staten doorbrengen en nog niet uitgekeken zijn.

Finland & Baltische Staten 2020

PlusMin
Onze vrienden zien!Takke-eind rijden
Straatartiesten in WarsawFiles, ook ’s nachts
Natuur in FinlandLang wachten op eten in Riga (2x)
Opwarmen bij het vuur na een duik in een meertjepaardenvliegen (au!)
Olav kasteelTe weinig tijd met onze vrienden
Bosbessen plukken en paddestoelen zoekenTe weinig tijd voor de leuke dingen onderweg
Kasteel in CesisTe weinig tijd …